سایر اخبار ویژه

ریل گذاری مس در ابتدای سال برای جهش تولید در آخر سال

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران برای تامین مالی تولید و پروژه ها با مدیران عامل سه بانک بزرگ دیدار کرد تا در ابتدای سال برای جهش تولید تا آخر سال ریل گذاری کند.

به گزارش انیم به نقل از پول نیوز، سالهاست از نظام بانکی انتقاد می‌شود، انتقادی که در راس آن بهره بالای بانکی، بی توجهی به تولید، سرمایه گذاری در عرصه بازرگانی و البته بنگاهداری است. اما با وجود این حجم از انتقاد، همچنان بانک‌ها در راس توجه تولید و تولیدکنندگان قرار دارند. واقعیت نگران کننده‌ای که بنگاه‌های اقتصادی و تولید را تهدید می‌کند، روش خرید مواد اولیه، ملزومات تولید و پرداخت هزینه‌های جاری در مقابل شرایط فروش است. تولیدکنندگان باید هزینه‌های جاری همچون حقوق نیروی کار را به موقع پرداخت کنند در حالی که برای فروش کالا ناچار به بازاریابی، دادن امتیاز و دریافت مدت دار پول محصول نهایی هستند. این وضعیت باعث می‌شود که بنگاه‌های اقتصادی با نیاز شدید به نقدینگی برای گردش مالی رو به رو باشند، وضعیتی که تولیدکننده را ناچار می‌کند دست به دامن بانک‌ها شود.

چالش دریافت تسهیلات

بی شک بزرگترین چالش تولید و تولیدکنندگان با نظام بانکی، بروکراسی اداری برای دریافت تسهیلات است، به نوعی که از درخواست برای دریافت تسهیلات تا معرفی و تایید وثیقه و دریافت تسهیلات، مدت زمانی زیادی می‌گذرد که با توجه به بی ارزش شدن روز افزون ارزش پول ملی، فرصت سوزی صورت می‌گیرد. چرا که از تولیدکننده را با چالش گرانی مواد اولیه و ملزومات تولید رو به رو می‌کند.

رایزنی مس با نظام بانکی

بدلیل اهمیتی که ارتباط موثر نظام بانکی با تولید دارد، مدیران ارشد مجموعه‌ها ارتباط قابل توجهی در سطوح بالا با مدیران نظام بانکی برقرار می‌کنند که شرکت ملی مس یکی از این مجموعه‌های بزرگ در کشور است. به همین دلیل مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با مدیران عامل بانک‌های تجارت، ملت و اقتصاد نوین نشست‌های کارشناسی برگزار و بر اخذ تسهیلات مالی به منظور سرعت بخشیدن به پروژه‌ها و طرح‌های توسعه ملی مس تاکید کرد.

تامین مالی پروژه‌ها

با توجه به نامگذاری سال از سوی رهبر انقلاب، جهش تولید با مشارکت مردم در صدر سیاستگذاری‌ها قرار دارد و جهش تولید زمانی اتفاق می‌افتد که به روند تولید سرعت بخشیده شود که برای تحقق این مهم، تنها راه ممکن تحول و افزایش تولید است. این مهم تنها با تعریف و فعال کردن سریع پروژه‌ها ممکن است که برای تحقق این مهم، به سرمایه نیاز است. از آنجا که تامین نیاز سرمایه پروژه‌های جدید به نقدینگی نیاز دارد، مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در جلسه با هادی اخلاقی مدیر عامل بانک تجارت به تشریح این مهم پرداخت و گفت: شرکت ملی مس به دنبال تامین مالی مورد نیاز پروژه هاست تا در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» بتواند نقش آفرینی موثری داشته باشد.

تسهیلات ارزی و ریالی

نکته بسیار مهمی که برای توسعه صنعت مس وجود دارد، جهانی بودن تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز این صنعت است. اگرچه صنعت مس با مهندسی معکوس و بکارگیری توانمندی نیرو‌های متخصص داخلی، توانسته تحریم‌ها را بی اثر کند، اما همچنان به فناور‌های جهانی برای راه اندازی و تسریع پروژه‌ها و تولید نیاز دارد که این مهم نیز می‌تواند با همکاری بانک‌ها انجام شود. به همین دلیل حسین مدرس خیابانی تامین مالی به منظور تهیه قطعات و تجهیزات مورد نیاز در حوزه فعالیت‌های معدنی، اکتشافات و تولید را مساله اساسی دانست و افزود: امیدواریم از منابع ارزی بانک تجارت در کشور‌های روسیه و بلاروس استفاده کنیم.

همکاری برای جهش تولید

اما در دیدار مدیرعامل شرکت ملی مس با علیرضا بلگوری مدیر عامل بانک اقتصاد نوین همکاری طرفین از زاویه دیگری مورد بررسی و تاکید قرار گرفت. مدرس خیابانی با تاکید بر سرعت بخشی به اجرای پروژه‌های شرکت ملی مس و جهش تولید، دریافت تسهیلات بانکی را از جمله زمینه‌های همکاری‌های مشترک بین مجموعه مس و بانک اقتصاد نوین عنوان کرد.

توجه به تامین اعتبار

برای انجام پروژه‌ها فقط به نقدینگی نیاز نیست، بلکه روش‌های بانکی به نوعی صورت می‌گیرد که می‌توان با استفاده از اعتبارات اسنادی، رضایت طرف مقابل را تامین کرد. به همین دلیل مدیر عامل شرکت ملی صناعی مس در نشست با فرخ نژاد مدیر عامل بانک ملت، بر ضرورت گسترش تعاملات مالی و اعتباری تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه اجرای طرح‌های توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران بالغ بر ۱۵ میلیارد یورو اعتبار نیاز دارد، به طور قطع اجرای تفاهم نامه همکاری بین دو مجموعه می‌تواند منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های ملی مس را در زمینه‌های مختلف از جمله ماشین آلات حفاری، بهره برداری از معادن جدید به ویژه معدن سریدون و کارخانجات تغلیظ فراهم کند. خیابانی ظرفیت‌افزایی تامین مالی شرکت ملی مس از طریق ایجاد انسجام در بین تمام بازیگران اقتصادی موجود که در کنار این شرکت فعالیت می‌کنند را از اولویت‌های شرکت ملی صنایع مس ایران دانست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا