حرکت تعاون بر محور توسعه
نقش آفرینی بانک توسعه تعاون نشان میدهد که حرکت تعاونی ها بر محور توسعه با جدیت در دستور کار قرار دارد.
به گزارش انیم به نقل از پول نیوز، تقسیم بندی بانکها بر اساس وظایف میتواند تاثیر مثبتی بر عملکرد نظام بانکی داشته باشد. بدلیل آنکه وظایف هر بانکی مشخص نیست، توقعات متعدد و متفاوتی از بانک وجود دارد. تخصصی کردن بانکها به اندازهای اهمیت دارد که رییس کل بانک مرکزی به تشریح مزایای تخصصی شدن بانکها پرداخت و گفت: هر بانکی نمیتواند هر فعالیتی داشته باشد و بانکهای توسعهای، تجاری و قرضالحسنه در حوزه فعالیت تخصصی تعریف شده باید فعال باشند. محمدرضا فرزین با تاکید بر اینکه تعدادی بانک جامع هم که وجود دارند، باید بر اساس عقود مشخص و تفکیک شده در هریک ازاین حوزه ها فعال باشند گفت: بانکها بهزودی در قالب فعالیتهای تخصصی اعم از تجاری، توسعه ای، قرضالحسنه، جامع و انواع دیگر بانکهای تخصصی دسته بندی خواهند شد و اساسنامه آنها نیز در همین چارچوب تغییر میکند.
اهمیت بانکهای تخصصی
در این رابطه عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تخصصی کردن بانکها گفت: دو بانک توسعه تعاون در بخش تعاونی و بانک رفاه کارگران در بخش کارگران تعریف شده که انتظار میرفت به صورت تخصصی به ارایه خدمات بپردازند. کیومرث سرمدی واله با انتقاد از اینکه بانک رفاه کارگران به وظایف خودش در شاخه خدمات رسانی به کارگران خیلی خوب عمل نکرده است گفت: سرمایه بانک رفاه کارگران متعلق به کارگران است، اما کارگران هیچ نقشی در آن ندارند. وی با تاکید بر اینکه لازم است نماینده کارگران در تصمیم گیریها نقش داشته باشند گفت: بانکی که متعلق به کارگران و به نام کارگران است، در هیات مدیره این بانک چقدر کارگر حضور دارد یا در دادن تسهیلات و امکانات، کارگران کجای قصه هستند.
بازنگری در قوانین
نماینده اسدآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بانک تعاون باید در حیطه تعاونیها فعالیت کند گفت: تعاونیها نیز از بانک توسعه تعاون انتظارات بسیاری دارند. وی با اعلام اینکه وزیر اقتصاد باید فضایی ایجاد کند تا بانک توسعه تعاون با نمایندگان تعاونیها از جمله اتاق تعاون رایزنی کنند گفت: بانک توسعه تعاون باید با تشکلهایی که در زمینه تعاونی فعال هستند، مشورت و رایزنی داشته باشند. سرمدی با تاکید بر اینکه اگر مشکل در کمبود یا ضعف قوانین است، باید رفع شود گفت: بدلیل اهمیتی که بخش تعاونی دارد، باید نسبت به عملکرد بانک توسعه تعاون حساس بود و چنانچه نیاز به تقویت یا حمایت دارد، باید پس از رایزنی با نمایندگان مجلس، در قوانین بازنگری شود.
ضعف آگاهی از تعاون
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که اگر از مردم سوال کنیم تعاونیها چه نقشی در اقتصاد دارند، نمیتوانند پاسخ دقیقی بدهند گفت: متاسفانه درک درستی از اقتصاد تعاونی وجود ندارد، به همین دلیل توجه و حمایت لازم از تعاونیها را نیز شاهد نیستیم وهمین امر باعث شده تا نظام بانکی نیز از روی عمد یا سهو نگاه مهربانانهای به تعاون و تعاونی نداشته باشد.
اهمیت بانک تخصصی
بانک تخصصی توسعه تعاون اهمیت بسیاری برای فرهنگ سازی و رفع مشکلات بخش تعاونی دارد و مدیر عامل بانک توسعه تعاون با درک درست از این ظرفیت، تحول و تنوع در تامین مالی بخش تعاون را لازم و از عوامل مهم و تاثیر گذار در رسیدن بخش تعاون به تعالی میداند. شیخ حسینی با تاکید بر تمرکز بر هدایت منابع بانک به سمت تعاونیهای تولیدی و smeها گفت: افزایش سهم بخشهای واقعی و تولیدی در پرتفوی تسهیلات بانک، رعایت انضباط مالی و اعتباری در عملیات اصلی بانک، تسهیل گری و توسعه سایر ابزارهای تامین مالی میتواند نقشآفرینی بانک را در تحقق شعار سال و پیشبرد راهبردهای اقتصادی و تعاونی کشور به نحو مناسبی جلوه گر سازد و در این مسیر سهم تسهیلات خارج از بخش تولید و تعاون را به حداقل برساند. مدیرعامل بانک توسعه تعاون گفت: توسعه خدمات غیرحضوری از جمله تسهیلات برخط، افتتاح حساب غیر حضوری، اخذ تضامین اعم از سفته، برات و امضا دیجیتال از جمله خدماتی است که در بانک توسعه تعاون برای جامعه هدف، تعاونگران و عموم مردم راه اندازی و عملیاتی شده است و از راه اندازی فرآیند SCF خبر داد.
چشم انداز توسعه تعاون
شیخ حسینی با اشاره به چشم انداز بانک توسعه تعاون در افق ۱۴۰۴ به عنوان برترین بانک ایران در ارائه خدمات اعتباری، مالی و بانکی دیجیتال به تعاونیها و بنگاهای متوسط و کوچک (SME ها) گفت: سند چشم انداز ترسیم شده برای بانک به این گونه است که بانک برتر کشور در ارائه خدمات الکترونیک به تعاونگران و smeها باشد، همان گونه که در ارائه خدمات اعتباری حمایتی به تعاونگران و بنگاههای کوچک و متوسط بانک در حال حاضر سرآمد است و در رسیدن به این جایگاه سهم تعاونگران بسیارحائز اهمیت است.